18:00

Ursvik IK Svart

Referat: Bele Barkarby FF 1 - Ursvik IK Svart

Premiär mot Ursvik i Division 1 hemma på Strömvallen inledde årets seriespel.

Vi börjar bra och redan efter 5 minuter står det 2-0 till oss, efter mål på frispark av Axel och friläge från Noel.
Därefter börjar den nya spelformen 9-9 på elvamannamål visa sitt rätta jag, kan inte förstå uppsidan i detta från Stff, och inte kommer det bli bättre ju längre tiden går då spelarna växer från vecka till vecka.

Långa djupledsbollar från båda lagen, vilket renderade i ett oerhört okontrollerat spel, livsfarligt vid varenda fast situation, både hörnor och frisparkar, hade man velat åt fler aktioner med boll, så bör man nog skicka ut observatörer från förbundet tll matcherna i Sanktan. Det kanske blir bättre med tiden, men jag är oerhört tveksam till detta.
Det är skottläge i princip från halva plan då vissa målvakter inte når upp till ribban, vilket också påverkar matchbilderna i matcherna.

Men men i andra halvlek blir det 3-0 genom Noel på en fin crossboll från Arvid, men det krampaktiga spelet fortsätter. Vi sprider bollar titt som tätt, och spelet är hafsigt, vi måste bli betydligt bättre på att hålla bollen inom laget och flytta boll i sidled, och inte bara vilja gå rakt framåt.

Till tredje halvlek så får vi lite bättre ordning på passningsspelet, och bortalagets ork tryter allt mer, vilket gör att vi får till ett kraftigt spelövertag som borde renderat i några mål ytterligare.

Vi tar med oss 3 poäng i seriepremiären och ser fram emot nästa match mot Sollentuna.